Afbeelding

HOE HET BEGON

Begin 1966 besliste Maurice Aarts om zijn eigen zaak te beginnen. Als zoon van een meelhandelaar en een kruidenierster zat ondernemen hem in het bloed. In augustus 1966 werd Garage Maurice Aarts een feit, een handelspand (ex fietswinkel) op de Turnhoutsebaan in Retie werd aangekocht. In november van hetzelfde jaar werd de garage officieel verdeler van Fiat. Bij de garage was er ook een Fina tankstation met bediening door Laura, de echtgenote van Maurice. Begin jaren 70 werd de werkplaats te klein en kreeg ze een kleine uitbreiding, rond dezelfde periode werd er ook een extra mecanicien in dienst genomen. In 1978 werd de showroom uitgebreid van 2 naar 7 à 8 wagens en werd er een kleine shop voorzien voor het Fina tankstation. In 1985 kwam zoon Staf bij in de zaak en werd de naam omgevormd tot Garage M. Aarts en Zn. Door de jaren heen begon de garage zich te specialiseren in de Italiaanse merken Fiat, Alfa Romeo en Lancia.

Afbeelding

EN VERDER

In 1999 werd de zaak overgenomen door Staf en zijn echtgenote Els, en konden Maurice en Laura van een welverdiend pensioen gaan genieten. Het Fina tankstation verdween en de naam werd gewijzigd in Aarts Ital Auto, verwijzend naar de verkoop en service van de Italiaanse merken.

Door het steeds groeiende cliënteel en de opmars van de motorhomes op Fiat basis werd de werkplaats opnieuw te klein en in 2005 werd er een volledig nieuwe werkplaats gebouwd. In de nieuwe werkplaats is plaats voor 4 hefbruggen, waaronder 1 specifiek voor de campers. Ook een groot magazijn voor wisselstukken en een wasplaats voor de nieuwe en 2dehands wagens werd voorzien.

Afbeelding

EN NU

Met meer dan 56 jaar op de teller is Aarts Ital Auto ondertussen uitgegroeid tot een garage met specialisatie in de merken Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Jeep en Abarth.